DET JUDISKA ÅRET

Det judiska årets ständigt återkommande cykel är en av nycklarna till förståelsen av judiskt liv.
Händelserna i kalendern från Pesach till Yom Kippur, är nära kopplade till varandra och definierar relationer som styr alla aspekter av den judiska erfarenheten.
Under denna kurs kommer vi tillsammans att lära oss att förstå hur det judiska året är uppbyggt, bekanta oss med detaljerna och härleda verklig mening från årets struktur att tillämpa i våra egna liv.

Kursen ges på engelska.

Om läraren
Eiran Davies är rabbin med rötter i London, England. Han har studerat vid Montefiori endowment i London, Midrash sepharadi i Jerusalem och Yeshivat hamivtar i Efrat. Han är också konstnär, biodlare och utbildad guldsmed.

Kursinformation

Tider
Helgfria måndagar 19.15–21.15.

Kursstart
Måndagen den 2 september.
Kursen omfattar 12 tillfällen.

Lärare
Eiran Davies.

Ansökan
Anmälan är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 33 (vid anmälan senast 30 juni). Vid anmälan till restplats efter detta datum kan beskedet dröja ytterligare.
Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55