STÖD OSS

Rum för judisk kunskap

Med ditt bidrag stärker du judiskt lärande och kultur i Sverige och Europa!

Paideia folkhögskola genomgår just nu en historisk process – i januari 2019 blev Paideia en självständig folkhögskola och nu flyttar vi till nya lokaler! Från Paideia folkhögskolas start för tre år sedan, på initiativ av Institutet Paideia, har verksamheten utvecklats och vuxit enormt. Under dessa tre år har verksamheten legat i Bajit och tack vare det stora intresset för Paideia folkhögskolas kurser och verksamhetens utveckling har vi nu beretts större lokaler i anslutning till Historiska museet.

Att färdigställa de nya lokalerna kostar totalt 2,2 miljoner kronor. Paideia har hittills fått 800.000 kronor i offentliga medel för att genomföra säkerhetshöjande åtgärder i de nya lokalerna. Det finns även behov av att utforma de nya lokalerna för att skapa goda förutsättningar för verksamheten och att erbjuda en kreativ och välkomnande studiemiljö. Paideia folkhögkola har fått en generös donation från Heckschers stiftelse på 300.000 kronor som ska bidra till dessa kostnader. Det är en mycket bra början men det behövs fortfarande 1,1 miljon kronor för att täcka resten av kostnaderna för utformning, inredning och teknik.

Ditt stöd är ett viktigt komplement till den offentliga finansieringen. För att nå målet på 1,1 miljon kronor för Paideias Rum för judisk kunskap behöver vi din hjälp! Varje bidrag hjälper – inget är för stort eller smått!

Följande är exempel på vad ditt bidrag kan gå till:
450 kr för en stol
900 kr för ett bord
1.800 kr för en arbetsplats
3.600 kr för ett mötesrum
18.000 kr för en studiesal
36.000 kr för ett klassrum
72.000 kr för matsal

Donerar du 1.800 kr eller mer så får du en inbjudan till invigningen av Paideias nya lokaler i september!
Donerar du 36.000 kr eller mer kommer vi att uppmärksamma din gåva på vår hemsida och i programmet till Paideias invigning denna höst.

Sätt att stödja oss

BANKGIRO: 762-0735
SWISH: 123 018 9027

Vänligen ange namn och e-postadress.

För att göra en internationell betalning – klicka här

Kom ihåg att lämna din kontaktinformation (fullständigt namn och e-postadress) tillsammans med ditt bidrag så att vi kan hålla dig uppdaterad, skicka inbjudan till våra spännande kulturprogram och sist men inte minst, för att kunna tacka för ditt engagemang. Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer om vår integritetspolicy.

Ditt stöd är ett viktigt komplement – läs mer här.

Glöm inte att lämna ditt bidrag före Rosh Hashana, den 29 september, när kampanjen tar slut!
Alla bidrag som samlas in efter den 29 september går till Paideia folkhögskolas och Institutet Paideias ordinarie verksamhet och kulturprogram.

Bidragsgivare

Vi vill tacka alla bidragsgivare för er medverkan och uppskattar alla generösa donationer. Att investera i judisk kultur och lärande i Sverige och Europa hjälper oss att bygga ett pluralistiskt och tolerant samhälle. Paideia folkhögskola vill uppmärksamma följande större donationer:
Eduard and Sophie Heckschers Stiftelse
Annika and Gabriel Urwitz Stiftelse
Ed and Peggy Robin
Joseph Shain till minnet av Rabbi Gershon Shain