MATLAGNING – TRADITION OCH MODERNA INFLUENSER

Stockholm

Matlagning

Onsdagar 17:00-21:00

4 tillfällen

Ansökan

Ansökan till denna kurs är stängd.

Kursansvarig

Ivana

Profilkursansvarig

Skicka e-post

JUDISK MATLAGNING – TRADITION OCH MODERNA INFLUENSER

Utforska i det judiska köket, prata matminnen, hitta nya gemenskaper och skapa fina traditioner! Vi lagar och bakar traditionella rätter, såväl som nya, mer moderna rätter.

Kursen innehåller fyra träffar där varje tillfälle har ett judiskt tema.

Kursen ges i centrala Stockholm, inte i Paideia folkhögskolas lokaler. Adress meddelas i antagningsbesked om du erbjuds plats på kursen.

Kursen ges i samarbete med Judiska Församlingen i Stockholm.

 

Kursens upplägg

Varje kurstillfälle börjar med att vi gå igenom kvällens tema och innehåll. Därefter lagar vi mat tillsammans, oftast indelade i små grupper. Varje kurstillfälle avslutas med en avslappnad och trevlig måltid där vi under lättsamma former njuter av det vi tillagat tillsammans.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i ämnet behövs för att ansöka. 

Kursmaterial

Kursmaterial ingår i kostnaden för denna kurs.

Om läraren 

Nina Winizsky-Vas är uppvuxen på traditionella ashkenazi-rätter, har en förkärlek till den israeliska maten och driver idag ett cateringföretag där hon bland annat tillagar modern svensk mat. Nina har ett stort intresse för såväl matlagning som bakning. Att få inspirera, lära ut, samtala kring smaker samt få andra att våga testa sig fram i köket är något hon tycker är väldigt roligt.

Foto: Nina Winizsky-Vas

Vanliga frågor och svar