
JUDISK MATLAGNING – TRADITION OCH MODERNA INFLUENSER
Utforska i det judiska köket, prata matminnen, hitta nya gemenskaper och skapa fina traditioner! Vi lagar och bakar traditionella rätter, såväl som nya, mer moderna rätter.
Kursen innehåller fyra träffar där varje tillfälle har ett judiskt tema.
Kursen ges i centrala Stockholm, inte i Paideia folkhögskolas lokaler. Adress meddelas i antagningsbesked om du erbjuds plats på kursen.
Kursen ges i samarbete med Judiska Församlingen i Stockholm.
Kursens upplägg
Varje kurstillfälle börjar med att vi gå igenom kvällens tema och innehåll. Därefter lagar vi mat tillsammans, oftast indelade i små grupper. Varje kurstillfälle avslutas med en avslappnad och trevlig måltid där vi under lättsamma former njuter av det vi tillagat tillsammans.
Förkunskaper
Inga förkunskaper i ämnet behövs för att ansöka.
Kursmaterial
Kursmaterial ingår i kostnaden för denna kurs.
Om läraren
Nina Winizsky-Vas är uppvuxen på traditionella ashkenazi-rätter, har en förkärlek till den israeliska maten och driver idag ett cateringföretag där hon bland annat tillagar modern svensk mat. Nina har ett stort intresse för såväl matlagning som bakning. Att få inspirera, lära ut, samtala kring smaker samt få andra att våga testa sig fram i köket är något hon tycker är väldigt roligt.
Foto: Nina Winizsky-Vas
Vanliga frågor och svar
Mer information om profilkurser
Kursinformation
Tider
Onsdagar 17:00-21:00
Kursstart
Onsdag 17 september
4 tillfällen
Lärare
Nina Winizsky-Vas
Sista ansökningsdag
Söndag 22 juni
Antagning
Antagningsbesked skickas via e-post cirka 2 veckor före kursstart. Kontrollera din skräppost om du saknar besked.
Kostnader
Kostnaden för kursen är 1200 kr som betalas via faktura. Information om betalning skickas i antagningsbesked.
Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare ansöker.
Folkhögskolans profilkursverksamhet har stängt vid vissa judiska helgdagar och på röda dagar.