YUDISK YOGA – FÖR ATT KROPPEN ÄR VÅR BONING

Viktig information:
Vårterminen 2021 ges alla schemalagda klassrumskurser på distans till och med 5 april. Beroende på hur situationen gällande covid-19 utvecklar sig under våren planerar skolan för att sedan flytta undervisningen till skolans lokaler. Mer information om undervisningen finns i antagningsbesked.

 

I denna kortare introduktionskurs ges möjligheten att möta yogan i gemenskap. Vi utforskar hur yogan kan bli ett verktyg för ökat välmående och stärkande av identitet och andlighet. I Israel har yogan börjat etablera sig som en självklar del i det judiska vardagslivet.

Yogan erbjuder en helhetssyn där vi utvecklar kropp, andning och tanke. Den ger avslappning, bättre fokus och energi samt ökar möjligheten att hålla oss vitala genom livet. Inom ramen för kursen utför vi utför olika positioner och andningsövningar tillsammans. Meditation och mindfulness som är en del av yogans livsfilosofi ingår, liksom tid och plats för samtal, eftertanke och att dela egna perspektiv.

Denna kurs är öppen för alla oavsett bakgrund eller erfarenhet.
Deltagare uppmuntras att ha
kläder man kan röra sig i och ta med egen yogamatta. 

Om läraren
Heléne Don Lind är rytmiklärare, danspedagog och lärarutbildare. Yogalärare sedan drygt tjugo år tillbaka. Verksam med företaget Don Movement – Kultur, utbildning och hälsa. Undervisar på institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier vid Uppsala Universitet, och på Axelsons Institute utbildningar för yogalärare och hälsocoacher.

Foto: Heléne Don Lind

Kursinformation

Tider
Helgfria söndagar 17.00–19.00.

Kursstart
Söndagen den 21 februari.
Kursen omfattar 7 tillfällen.

Lärare
Heléne Don Lind.

Ansökan
Sista ansökningsdatum till vårens kurser är 30 november.
Ansökan för denna kurs är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas ut via e-post tidigast vecka 3. Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
För denna kurs tar vi ut 300 kr i materialkostnad. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

För att måna om deltagare och personal och begränsa fysiska möten under rådande covid-19 kan anpassningar av distribution av kursmaterial och betalningsförfarande ske vårterminen 2021. För information gällande detta, se antagningsbesked.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Spridningen av covid-19 kan komma att medföra ändringar i profilkursverksamheten. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Ivana Koutnikova info@paideiafolkhogskola.se

BEMANNING UNDER SPORTLOV

 

Vecka 9 (1-7/3) har folkhögskolan lägre bemanning pga sportlov.
Vi nås bäst per mail, och har för närvarande fördröjda svarstider. Tack för din förståelse.
Välkommen att maila info@paideiafolkhogskola.se så återkommer vi till dig.

 

Till dig som läser en profilkurs under vårterminen:
Vissa profilkurser har ej undervisning under sportlovet, medan andra har ordinarie kurstillfällen som vanligt.
Kontrollera ditt antagningsbesked för att se om din kurs har lektion under sportlovet eller ej.

Klicka var som helst för att fortsätta vidare till hemsidan.