YUDISK YOGA – FÖR ATT KROPPEN ÄR VÅR BONING

I denna kortare introduktionskurs ges möjligheten att möta yogan i gemenskap. Vi utforskar hur yogan kan bli ett verktyg för ökat välmående och stärkande av identitet och andlighet. I Israel har yogan börjat etablera sig som en självklar del i det judiska vardagslivet.

Yogan erbjuder en helhetssyn där vi utvecklar kropp, andning och tanke. Den ger avslappning, bättre fokus och energi samt ökar möjligheten att hålla oss vitala genom livet. Inom ramen för kursen utför vi utför olika positioner och andningsövningar tillsammans. Meditation och mindfulness som är en del av yogans livsfilosofi ingår, liksom tid och plats för samtal, eftertanke och att dela egna perspektiv.

Denna kurs är öppen för alla oavsett bakgrund eller erfarenhet.

Ha gärna kläder du kan röra dig i och medtag egen yogamatta. Varmt välkommen. 

Om läraren
Heléne Don Lind är rytmiklärare, danspedagog och lärarutbildare. Yogalärare sedan drygt tjugo år tillbaka. Verksam med företaget Don Movement – Kultur, utbildning och hälsa. Undervisar på institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier vid Uppsala Universitet, och på Axelsons Institute utbildningar för yogalärare och hälsocoacher.

Foto: Heléne Don Lind

ANSÖK HÄR

Kursinformation

Tider
Helgfria söndagar 17.00–19.00.

Kursstart
Söndagen den 21 februari.
Kursen omfattar 7 tillfällen.

Lärare
Heléne Don Lind.

Ansökan
Sista ansökningsdatum till vårens kurser är 30 november.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas ut via e-post tidigast vecka 3. Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
För denna kurs tar vi ut 300 kr i materialkostnad. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Spridningen av covid-19 kan komma att medföra ändringar i profilkursverksamheten. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran info@paideiafolkhogskola.se

ANSÖK HÄR