YUDISK YOGA – FÖR ATT KROPPEN ÄR VÅR BONING

I denna kortare introduktionskurs ges möjligheten att möta yogan i en judisk gemenskap. Vi utforskar hur yogan kan bli ett verktyg för ökat välmående och stärkande av vår judiska identitet och andlighet. I Israel har yogan börjat etablera sig som en självklar del i det judiska vardagslivet.

Yogan erbjuder en helhetssyn där vi utvecklar kropp, andning och tanke. Den ger både avslappning, bättre fokus och energi och ökar möjligheten att hålla oss vitala genom livet. Vi utför olika positioner på stol och ståendes, andningsövningar, meditation och mindfulness som ingår i yogans livsfilosofi. Det ges även tid och plats för samtal, eftertanke och egna perspektiv.

Denna kurs är öppen för alla oavsett bakgrund eller erfarenhet.
Ha gärna kläder du kan röra dig. Medtag egen yogamatta. Varmt välkommen!

Om läraren
Heléne Don Lind är rytmiklärare, danspedagog och lärarutbildare. Yogalärare sedan drygt tjugo år tillbaka. Verksam med företaget Don Movement – Kultur, utbildning och hälsa. Undervisar på institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier vid Uppsala Universitet, och på Axelsons Institute utbildningar för yogalärare och hälsocoacher. 

Foto: Heléne Don Lind

Kursinformation

Tider
Helgfria söndagar 17.00–19.00.

Kursstart
Söndagen den 1 november.
Kursen omfattar 6 tillfällen.

Lärare
Heléne Don Lind.

Ansökan
Sista anmälningsdag är 18 juni.
Anmälan är stängd

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post vecka 34-35 (vid anmälan före midsommar). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. På grund av covid-19 kan delar av kursen komma att hållas på distans. I det fall det blir aktuellt, får du mer information om det längre fram. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Ivana Koutnikova ivana.koutnikova@paideiafolkhogskola.se