JIDDISCH FORTSÄTTNINGSKURS FÖR NYBÖRJARE TERMIN 2

Välkommen till en nybörjarkurs på fortsättningsnivå i jiddisch där vi tillsammans fördjupar våra kunskaper i konversation och grammatik. Vi jobbar med en blandning av olika kursmaterial och metoder framtagna av läraren för kursen och deltagarnas behov.

Förkunskapskrav är en termin jiddisch på nybörjarnivå på folkhögskolan eller motsvarande förkunskaper. Du behöver kunna läsa och skriva det hebreiska alfabetet för att delta.

Kursen sker i samarbete med Jiddischsällskapet i Stockholm.

Om läraren
Paula Grossman är socionom och sfi-lärare, har gedigen och lång erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk, utbildar lärare, föreläser, skriver läromedel och driver utvecklingsprojekt inom sfi och på integrationsområdet. Hon arbetar även med revitalisering av minoritetsspråket jiddisch.

Motivet på bilden ovan är målat av Jean Hessel.

ANSÖK HÄR

Kursinformation

Tider
Helgfria onsdagar 17.15–20.15.

Kursstart
Onsdagen den 17 mars.
Kursen omfattar 10 tillfällen.

Lärare
Paula Grossman

Ansökan
Sista ansökningsdatum till vårens kurser är 30 november.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas ut via e-post tidigast vecka 3. Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
För denna kurs tar vi ut 600 kr i materialkostnad. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Spridningen av covid-19 kan komma att medföra ändringar i profilkursverksamheten. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran info@paideiafolkhogskola.se

ANSÖK HÄR