MODERN HEBREISKA PÅ KVÄLLSTID

Viktig information:
Vårterminen 2021 ges alla schemalagda klassrumskurser på distans till och med 5 april. Beroende på hur situationen gällande covid-19 utvecklar sig under våren planerar skolan för att sedan flytta undervisningen till skolans lokaler. Mer information om undervisningen finns i antagningsbesked.

 

“Danit har varit en exceptionellt bra lärare. Jag studerade tidigare hos annan lärare, som sen blev sjuk och vi fick avbryta. Jag trodde inte att någon skulle nå upp till hennes nivå, men det har Danit gjort.” – Deltagare, VT 2019

“Supernöjd. Riktigt bra upplägg. Gladys är en fantastisk lärare med mycket humor och bra driv.” – Deltagare, VT 2019

 “Vill gärna studera med Anat igen; jag gick kursen förra terminen också och vill lära mig mer för att läraren är mycket bra.” – Deltagare, HT 2018

 

Modern hebreiska termin 1
På denna kvällskurs får du lära dig alfabetet och vokalerna, vanliga ord och enkla fraser, att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik. Kursen vänder sig till dig som inte har några förkunskaper alls i hebreiska.

Modern hebreiska termin 2
På denna kvällskurs får du lära dig vanliga ord och fraser som passar till olika situationer, t ex. på caféet, i taxin etc., att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik. Kursen vänder sig till dig som redan kan alfabetet med vokaler samt några enkla fraser. Kursen riktar sig till dig som har avslutat en termins studier i hebreiska på folkhögskolan eller har motsvarande kunskaper.
Denna kurs kommer ges i två olika grupper med skillnaden att grupperna är på olika tider. Vänligen ansök till den tid som passar dig bäst. Du kan endast bli antagen till ena gruppen även om du ansöker till båda.

Modern hebreiska termin 3
Vi fortsätter att tillsammans utveckla ordförråd och kunskaper i grammatik som t ex. prepositioner. Du ges tillfälle att konversera och testa på att jobba med längre texter. Kursen riktar sig till dig som har avslutat två terminers studier i hebreiska på folkhögskolan eller har motsvarande kunskaper.

Modern hebreiska termin 4
Vi fortsätter att tillsammans utveckla ordförråd och kunskaper i grammatik och konversation. På kursen jobbar vi aktivt med att fördjupa kunskaperna gällande t ex. tempus och personliga pronomen. Kursen riktar sig till dig som har avslutat tre terminers studier i hebreiska på folkhögskolan eller har motsvarande kunskaper.

Bruchim habaim!

Kursinformation

Tider och lärare

Modern hebreiska termin 1
Helgfria onsdagar 18.45–20.45.
Lärare: Anat Samuelsson.

Modern hebreiska termin 2, grupp A
Helgfria måndagar 17.15–19.15.
Lärare: Danit Toledo Andersson.

Modern hebreiska termin 2, grupp B
Helgfria måndagar 19.30–21.15.
Lärare: Danit Toledo Andersson.

Modern hebreiska termin 3
Helgfria onsdagar 16.30–18.30.
Lärare: Anat Samuelsson. 

Modern hebreiska termin 4
Helgfria tisdagar 17.30–19.30.
Lärare: Gladys Lebsund.

Kursstart
Vecka 6.
Vecka 7 (Modern hebreiska termin 4).
Respektive kurs omfattar 14 tillfällen.

Ansökan
Sista ansökningsdatum till vårens kurser är 30 november.
Ansökan för denna kurs är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas ut via e-post tidigast vecka 3. Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
För denna kurs tar vi ut 600 kr i materialkostnad. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

För att måna om deltagare och personal och begränsa fysiska möten under rådande covid-19 kan anpassningar av distribution av kursmaterial och betalningsförfarande ske vårterminen 2021. För information gällande detta, se antagningsbesked.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Spridningen av covid-19 kan komma att medföra ändringar i profilkursverksamheten. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Ivana Koutnikova info@paideiafolkhogskola.se

BEMANNING UNDER SPORTLOV

 

Vecka 9 (1-7/3) har folkhögskolan lägre bemanning pga sportlov.
Vi nås bäst per mail, och har för närvarande fördröjda svarstider. Tack för din förståelse.
Välkommen att maila info@paideiafolkhogskola.se så återkommer vi till dig.

 

Till dig som läser en profilkurs under vårterminen:
Vissa profilkurser har ej undervisning under sportlovet, medan andra har ordinarie kurstillfällen som vanligt.
Kontrollera ditt antagningsbesked för att se om din kurs har lektion under sportlovet eller ej.

Klicka var som helst för att fortsätta vidare till hemsidan.