LÄR DIG LÄSA UR TORAN

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig att läsa ur Toran i enlighet med askenasisk tradition. Vi tränar tillsammans och målet med kursen är att kunna följa toraläsningen i synagogan och för den som vill att även själv läsa veckans tora-avsnitt i synagogan. Detta koordineras i så fall med din synagogas rabbin.

Kursen ges på engelska och i samarbete med Judiska Församlingen i Stockholm.

Förkunskaper
För att delta behöver du vara bekant med det hebreiska alfabetet. Att kunna läsa flytande behövs dock inte.

Om kursledaren
Joseph Shain har studerat på yeshiva i Jerusalem som ung och sedan läst vid Bar Ilan-universitetet. Hans intressen rör muntlig tradition inom tidig rabbinsk judendom och hur den genomgick en förändring till skriftlig form. Joseph arbetar med immaterialrätt på teknikföretaget Neonode Technologies AB.

Kursinformation

Tider
Helgfria torsdagar 18.00–19.00.

Kursstart
Torsdagen den 5 september.
Kursen omfattar 11 tillfällen.

Lärare
Joseph Shain.

Ansökan
Välkommen att kontakta kursansvarig vid intresse.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 33 (vid anmälan senast 30 juni). Vid anmälan till restplats efter detta datum kan beskedet dröja ytterligare.
Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55