KREATIVT SKRIVANDE: JUDISKA PERSPEKTIV

“Stephan Mendel-Enk är en skarp lärare med mycket värme och humor, jag är väldigt glad att jag gått denna kurs denna termin!” – Deltagare, VT 2019

Vill du skriva ur ett judiskt perspektiv? Det kanske handlar om familj, antisemitism, att vara en minoritet eller förhållandet till Israel? På den här kursen får du hjälp att skapa litteratur av judiska erfarenheter. Genom att diskutera texter av judiska författare får du en bild av hur typiskt judiska teman kan tacklas litterärt. Genom skrivövningar, diskussioner och respons ger också kursen dig möjlighet att utveckla ditt språk och hitta din personliga stil. Vi går igenom hur man får till intressanta personbeskrivningar, en fängslande dramaturgi och en levande dialog. Allt för att få fram nya, spännande judiska berättelser för 2000-talet. Ta gärna med laptop om du trivs med att använda dator när du skriver texter. Kursen välkomnar tidigare såväl som nya deltagare.

Kursen ges på distans. Deltagarna träffas dock för lärarledda fysiska träffar en gång i veckan.
Kursen ges i samarbete med Judisk Krönika.

Om kursledaren
Stephan Mendel-Enk är utbildad i journalistik och har bland annat skrivit i fotbollsmagasinet Offside, varit sportkrönikör i Dagens Nyheter och arbetat på Sveriges Radio. Stephan romandebuterade med Tre apor (2010).

 

Kursinformation

Tider
Kursen ges delvis på distans. Gruppen träffas helgfria måndagar på kvällstid. Omfattningen är 25%.

Kursstart
Måndagen den 3 februari.
Kursen omfattar 14 fysiska träffar på skolan.

Lärare
Stephan Mendel-Enk.

Ansökan
Sista anmälningsdag är 10 december.
Ansökan är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 3 2020 (vid anmälan senast 10 december). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55.