KONSTNÄRLIGT GESTALTANDE

“Lycklig över att få fortsätta i kommande kurs med Judith som är inspirerande och kreativt pedagogisk.” – Deltagare, VT 2019

Du kommer att arbeta med konstnärligt gestaltande och få möjlighet att fördjupa dig i ett antal olika ämnen där teckning och målning ingår i utbildningen. Vi jobbar bland annat i blyerts, krita, tusch, collage, blandteknik, akvarell och akryl. Under arbetets gång kommer du att utveckla känslan för teknikernas olika uttrycksmöjligheter. I kursen lär du dig den kreativa processen i bildskapandet och ges möjlighet att utveckla ditt seende, bildförståelse och att kommunicera till linjens, färgens och ytans oändliga möjligheter. Vi analyserar, jämför, reflekterar, argumenterar, diskuterar och sammanfattar tillsammans i gruppen egna och andras arbeten. Vi kommer även sätta in våra arbeten i ett konsthistoriskt perspektiv i vilken den judiska kulturen spelar en stor roll. Välkommen att utmana din kreativa förmåga.

Kursen välkomnar nya såväl som tidigare deltagare. 

Om kursledaren
Judith Bæcklund Federmann är bildlärare med examen från Konstfack (1985). Hon har även studerat konstvetenskap vid Lunds universitet. Judith debuterade som konstnär 1987 på Lundabiennalen, Lunds Konsthall och har även ställt ut på Liljevalchs Vårsalongen i Stockholm, ett flertal gånger på Vikingsbergs konstmuseum i Helsingborg samt haft utställningar både i England och i Frankrike.

Kursinformation

Tider
Helgfria tisdagar 18.00–21.00.
Kursen ges i konstnärsverkstad i Vasastan.

Kursstart
Tisdagen den 8 september.
Kursen omfattar 14 tillfällen.

Lärare
Judith Bæcklund Federmann.

Ansökan
Sista anmälningsdag är 18 juni.
Ansökan är stängd. Välkommen att ansöka om en restplats till någon av våra andra kurser.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post vecka 34-35 (vid anmälan före midsommar). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. På grund av covid-19 kan delar av kursen komma att hållas på distans. I det fall det blir aktuellt, får du mer information om det längre fram. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Ivana Koutnikova ivana.koutnikova@paideiafolkhogskola.se