KONSTNÄRLIGT GESTALTANDE

Du kommer att arbeta med konstnärligt gestaltande och få möjlighet att fördjupa dig i ett antal olika ämnen där teckning och målning ingår i utbildningen. Vi jobbar bland annat i blyerts, krita, tusch, collage, blandteknik, akvarell och akryl. Under arbetets gång kommer du att utveckla känslan för teknikernas olika uttrycksmöjligheter. I kursen lär du dig den kreativa processen i bildskapandet och ges möjlighet att utveckla ditt seende, bildförståelse och att kommunicera till linjens, färgens och ytans oändliga möjligheter. Vi analyserar, jämför, reflekterar, argumenterar, diskuterar och sammanfattar tillsammans i gruppen egna och andras arbeten. Vi kommer även sätta in våra arbeten i ett konsthistoriskt perspektiv i vilken den judiska kulturen spelar en stor roll. Välkommen att utmana din kreativa förmåga.

Förkunskaper
Under HT 2019 kommer kursen att ges på två nivåer. Fortsättningskursen är för dig som gått kursen tidigare. Vänligen ange i ansökningsformuläret vilken grupp din ansökan avser.

Om kursledaren
Judith Bæcklund Federmann är bildlärare med examen från Konstfack (1985). Hon har även studerat konstvetenskap vid Lunds universitet. Judith debuterade som konstnär 1987 på Lundabiennalen, Lunds Konsthall och har även ställt ut på Liljevalchs Vårsalongen i Stockholm, ett flertal gånger på Vikingsbergs konstmuseum i Helsingborg samt haft utställningar både i England och i Frankrike.

ANSÖK HÄR

Kursinformation

Tider
Fortsättningskurs: Helgfria tisdagar 18.00–21.00.
Nybörjarkurs: Helgfria torsdagar 18.00-21.00.

Kursstart
Fortsättningskurs: Tisdagen den 3 september.
Nybörjarkurs: Torsdagen den 5 september.
Kursen omfattar 13 tillfällen.

Kursledare
Judith Bæcklund Federmann.

Ansökan
Sista anmälningsdag är 30 juni. Vid senare anmälan undersöks möjligheten till restplats.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 33 (vid anmälan senast 30 juni). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55