KLEZMER – JUDISK INSTRUMENTELL MUSIK

Välkommen till en serie möten tillägnade klezmermusikens värld! Vi kommer tillsammans att upptäcka och undersöka den fantastiska rika repertoaren av östeuropeisk judisk instrumentell folkmusik. Inom ramen för kursen studerar vi de glada och melankoliska melodiernas struktur och lär oss ackompanjera olika danser med melodiernas karakteristiska rytmiska mönster.
Kursen kommer också att innehålla hassidiska nigunim som enligt traditionen lärs ut genom att vi prövar oss fram och använder rösten. Kursen riktar sig till dig som spelar ett instrument och minst har grundläggande kunskap och erfarenhet av att spela.

Kursen ges på engelska.

Kursen ges i samarbete med Svenska klezmerföreningen.

Instrument
Vänligen uppge vilket instrument du spelar i din anmälan.

Om kursledaren
Valeria Conte är en klassiskt skolad italiensk musiker från Venedig som har studerat och spelat klezmermusik sedan 2006 http://valeriaclarinetta.com. Valeria är del av det Helsingforsbaserade bandet Vallila Klezmorim som för judisk musikkultur in i finska skolor genom klezmer i samarbete med Konserttikeskus, Finland http://konserttikeskus.fi. Hon har lett en kurs i klezmer för kvinnor 2017 och undervisat i klarinett sedan 2003. Valeria har uppträtt i Israel på Safed Klezmer Festival, YUNG YiDiSH Tel Aviv, och på Burstein’s Klezmer Basement i Jerusalem (Jerusalem Klezmer Association). Hon har också varit engagerad i ett flertal multikulturella projekt i Finland, Norge, Danmark, Italien, Tyskland och Frankrike.

Kursinformation

Tider
Helgfria söndagar 13.00-15.00.

Kursstart
Kursstart är söndagen den 8 september.
Kursen omfattar 12 tillfällen.

Kursledare
Valeria Conte.

Ansökan
Anmälan är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 33 (vid anmälan senast 30 juni). Vid anmälan till restplats efter detta datum kan beskedet dröja ytterligare.
Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55