JIDDISCH

“Kursen med Paula har varit helt underbar. Paula är en mycket bra pedagog.” – Deltagare, HT 2019

Välkommen till en fortsättningskurs i jiddisch där vi tränar konversation och grammatik utifrån din kunskap och förmåga. Vi jobbar med en blandning av olika kursmaterial och metoder framtagna av läraren för kursen och deltagarnas behov.

Kursen riktar sig till dig som vill fördjupa och hålla igång dina kunskaper.
Förkunskaper: Du kan läsa hebreiska bokstäver och kan grundläggande jiddisch.

Om läraren
Paula Grossman är socionom och sfi-lärare, har gedigen och lång erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk, utbildar lärare, föreläser, skriver läromedel och driver utvecklingsprojekt inom sfi och på integrationsområdet. Hon arbetar även med revitalisering av minoritetsspråket jiddisch.

Motivet på bilden ovan är målad av Jean Hessel.

Kursinformation

Tider
Helgfria onsdagar på kvällstid.

Kursstart
Kursstart onsdagen den 4 mars.
Kursen omfattar 10 tillfällen.

Lärare
Paula Grossman.

Ansökan
Ansökan öppnar 4 november. Sista anmälningsdag är 10 december.
Ansökan är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 3 2020 (vid anmälan senast 10 december). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55.