JIDDISCH

“Det är det absolut roligaste jag har gjort på länge! Jean är fantastisk, kunnig, entusiastisk, opretentiös.” – Deltagare, VT 2019

“Jean tar sig an sin uppgift som lärare till 150 procent. Han är något utöver det vanliga.” – Deltagare, VT 2019

Denna kurs riktar sig till dig som antingen vill påbörja dina studier i jiddisch eller dig som vill fördjupa och hålla igång dina kunskaper. Fokus ligger på att träna konversation och grammatik utifrån din kunskap och förmåga. Vi jobbar med en blandning av olika kursmaterial och metoder framtagna av läraren för kursen och deltagarnas behov.

Om läraren
Jean Hessel är språkvårdare för jiddisch i Språkrådet. Jean är den förste som fått en akademisk avgångstitel i jiddisch vid ett svenskt universitet, en fil kand-examen från Lund. Han har undervisat på kursen i jiddisch sedan den startade på Paideia folkhögskola och även målat motivet på bilden ovan.

Kursinformation

Tider
Helgfria onsdagar på kvällstid.

Kursstart
Onsdagen den 11 september.
Kursen omfattar 12 tillfällen.

Lärare
Jean Hessel.

Ansökan
Anmälan är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 33 (vid anmälan senast 30 juni). Vid anmälan till restplats efter detta datum kan beskedet dröja ytterligare.
Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55