HEBREISKA PÅ KVÄLLSTID

“Danit har varit en exceptionellt bra lärare. Jag studerade tidigare hos annan lärare, som sen blev sjuk och vi fick avbryta. Jag trodde inte att någon skulle nå upp till hennes nivå, men det har Danit gjort.” – Deltagare, VT 2019

“Supernöjd. Riktigt bra upplägg. Gladys är en fantastisk lärare med mycket humor och bra driv.” – Deltagare, VT 2019

 “Vill gärna studera med Anat igen; jag gick kursen förra terminen också och vill lära mig mer för att läraren är mycket bra.” – Deltagare, HT 2018

Hebreiska termin 1
På denna kvällskurs får du lära dig alfabetet och vokalerna, vanliga ord och enkla fraser, att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik. Kursen vänder sig till dig som inte har några förkunskaper alls i hebreiska.

Hebreiska termin 2
På denna kvällskurs får du lära dig vanliga ord och fraser som passar till olika situationer, t ex. på caféet, i taxin etc., att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik. Kursen vänder sig till dig som redan kan alfabetet med vokaler samt några enkla fraser.
Kursen riktar sig till dig som har avslutat en termins studier i hebreiska på folkhögskolan eller har motsvarande kunskaper.

Hebreiska termin 3
Vi fortsätter att tillsammans utveckla ordförråd och kunskaper i grammatik som t ex. prepositioner. Du ges tillfälle att konversera och testa på att jobba med längre texter. Kursen riktar sig till dig som har avslutat två terminers studier i hebreiska på folkhögskolan eller har motsvarande kunskaper.

Hebreiska termin 4
Vi fortsätter att tillsammans utveckla ordförråd och kunskaper i grammatik och konversation. På kursen jobbar vi aktivt med att fördjupa kunskaperna gällande t ex. tempus och personliga pronomen. Kursen riktar sig till dig som har avslutat tre terminers studier i hebreiska på folkhögskolan eller har motsvarande kunskaper.

Konversationskurs för nybörjare
Denna kurs passar dig som har viss tidigare kunskap och kan tala enklare hebreiska, men vill lära dig att tala mer obehindrat. Kursen passar dig som studerat tre terminer tidigare eller har liknande förkunskaper.

Konversationskurs för avancerade
Denna kurs är ett bra komplement för dig som känner dig bekväm med att tala hebreiska och vill friska upp gammalt kunnande eller hålla tidigare Ulpan-kunskaper vid liv.

Bruchim habaim!

Kursinformation

Tider och lärare

Hebreiska termin 1
tisdagar 19.15–21.15
Lärare: Danit Toledo Andersson

Hebreiska termin 2
torsdagar 17.00–19.00
Lärare: Gladys Lebsund
Kursen är fulltecknad.

Hebreiska termin 3
tisdagar 17.00–19.00
Lärare: Danit Toledo Andersson

Hebreiska termin 4
onsdagar 17.00–19.00
Lärare: Anat Samuelsson

Konversationskurs för nybörjare
onsdagar 19.15–21.15
Lärare: Anat Samuelsson

Konversationskurs för avancerade
måndagar 17.00–19.00
Lärare: Gladys Lebsund

Kursstart
Vecka 36. Kurserna omfattar 13 eller 14 tillfällen.
Under perioden för judiska helgdagar i oktober kommer två lektioner på tisdagskurserna i hebreiska att schemaläggas en annan veckodag. Datum skickas i samband med välkomstbrev.  

Ansökan
Anmälan är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 33 (vid anmälan senast 30 juni). Vid anmälan till restplats efter detta datum kan beskedet dröja ytterligare.
Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55