HEBREISKA PÅ KVÄLLSTID

“Danit har varit en exceptionellt bra lärare. Jag studerade tidigare hos annan lärare, som sen blev sjuk och vi fick avbryta. Jag trodde inte att någon skulle nå upp till hennes nivå, men det har Danit gjort.” – Deltagare, VT 2019

“Supernöjd. Riktigt bra upplägg. Gladys är en fantastisk lärare med mycket humor och bra driv.” – Deltagare, VT 2019

 “Vill gärna studera med Anat igen; jag gick kursen förra terminen också och vill lära mig mer för att läraren är mycket bra.” – Deltagare, HT 2018

Hebreiska termin 1
På denna kvällskurs får du lära dig alfabetet och vokalerna, vanliga ord och enkla fraser, att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik. Kursen vänder sig till dig som inte har några förkunskaper alls i hebreiska.
Denna kurs kommer ges i två olika grupper med skillnaden att grupperna är på olika tider. Vänligen ansök till den tid som passar dig bäst. Du kan endast bli antagen till ena gruppen även om du ansöker till båda.

Hebreiska termin 2
På denna kvällskurs får du lära dig vanliga ord och fraser som passar till olika situationer, t ex. på caféet, i taxin etc., att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik. Kursen vänder sig till dig som redan kan alfabetet med vokaler samt några enkla fraser. Kursen riktar sig till dig som har avslutat en termins studier i hebreiska på folkhögskolan eller har motsvarande kunskaper.

Hebreiska termin 3
Vi fortsätter att tillsammans utveckla ordförråd och kunskaper i grammatik som t ex. prepositioner. Du ges tillfälle att konversera och testa på att jobba med längre texter. Kursen riktar sig till dig som har avslutat två terminers studier i hebreiska på folkhögskolan eller har motsvarande kunskaper.
Denna kurs kommer ges i två olika grupper med skillnaden att grupperna är på olika tider. Vänligen ansök till den tid som passar dig bäst. Du kan endast bli antagen till ena gruppen även om du ansöker till båda.

Hebreiska termin 4
Vi fortsätter att tillsammans utveckla ordförråd och kunskaper i grammatik och konversation. På kursen jobbar vi aktivt med att fördjupa kunskaperna gällande t ex. tempus och personliga pronomen. Kursen riktar sig till dig som har avslutat tre terminers studier i hebreiska på folkhögskolan eller har motsvarande kunskaper.

Bruchim habaim!

Kursinformation

Tider och lärare

Hebreiska termin 1, grupp A
Helgfria måndagar 17.15–19.15.
Lärare: Danit Toledo Andersson.

Hebreiska termin 1, grupp B
Helgfria måndagar 19.30–21.15.
Lärare: Danit Toledo Andersson.

Hebreiska termin 2
Helgfria onsdagar 19.15–21.15.
Lärare: Anat Samuelsson. 

Hebreiska termin 3, 
Helgfria tisdagar 18.00–20.00.
Lärare: Gladys Lebsund.

Hebreiska termin 4
Helgfria onsdagar 17.00–19.00.
Lärare: Anat Samuelsson. 

Kursstart
Vecka 37.
Respektive kurs omfattar 14 tillfällen.

Ansökan
Sista anmälningsdag är 18 juni.
Anmälan är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post vecka 34-35 (vid anmälan före midsommar). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. På grund av covid-19 kan delar av kursen komma att hållas på distans. I det fall det blir aktuellt, får du mer information om det längre fram. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Ivana Koutnikova ivana.koutnikova@paideiafolkhogskola.se