GLÄDJAS!

I den här kursen kommer vi att se på utvecklingen av Halacha (judisk lag) under och efter andra templets period. Vi fokuserar på ett tema som löper som en röd tråd genom alla judiska helgdagar – kravet att glädjas. Kursen är akademisk och undersöker ursprungliga texter på djupet. Alla som är intresserade av att studera ursprungliga judiska texter är välkomna. Det finns inga förkunskapskrav och du behöver inte kunna hebreiska för att vara med.

Kursen ges på engelska.

Om kursledaren
Joseph Shain har studerat på yeshiva i Jerusalem som ung och sedan läst vid Bar Ilan-universitetet. Hans intressen rör muntlig tradition inom tidig rabbinsk judendom och hur den genomgick en förändring till skriftlig form. Joseph arbetar med immaterialrätt på teknikföretaget Neonode Technologies AB.

Kursinformation

Tider
Helgfria torsdagar 19.15-21.15.

Kursstart
Kursstart är torsdagen 5 september.
Kursen omfattar 11 tillfällen.

Kursledare
Joseph Shain.

Ansökan
Anmälan är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 33 (vid anmälan senast 30 juni). Vid anmälan till restplats efter detta datum kan beskedet dröja ytterligare.
Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55