EN TIMME TALMUD: KÄNDA SUGYOT I TALMUD BAVLI

“En av de trevligaste kurser jag läst. Otroligt bra lärare. Fler borde läsa den. Ämnet är viktigt för församlingen. Perfekt att läsa i folkhögskolemiljö.” – Deltagare, VT 2018

I denna kurs studerar vi några kända sugyot från den Babyloniska Talmud. En sugya betecknar en logisk enhet i en diskussion i Talmud om ett visst ämne. Urvalet består av sugyot med teologisk eller ideologisk betydelse för vårt moderna samhälle, sugyot som har central ställning i de klassiska rabbinska kommentarerna samt sugyot som helt enkelt är märkvärdiga eller roliga. Grundläggande kunskaper i hebreiska rekommenderas men texten översätts under diskussionens lopp som hålls på svenska. Vissa texter delas ut med engelsk översättning. Kursen välkomnar nya såväl som tidigare deltagare.

Kursen ges i samarbete med Judiska Församlingen i Stockholm.

Om läraren
Ute Steyer är rabbin i Stockholms Judiska Församling. Hon har tidigare arbetat som forskare och lärare i New York på Center for Jewish Law of Yeshiva University/Cardozo School of Law, på The Jewish Theological Seminary och på Yeshiva University.

 

 

Kursinformation

Tider
Varannan helgfri torsdag 12.00-13.15.

Kursstart
Preliminär kursstart torsdagen den 5 september.
Kursen omfattar 6 tillfällen.

Lärare
Ute Steyer.

Anmälan
Anmälan är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 33 (vid anmälan senast 30 juni). Vid anmälan till restplats efter detta datum kan beskedet dröja ytterligare.
Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55