EKOLOGISK HÅLLBARHET UR JUDISKT PERSPEKTIV

Vår största utmaning idag är att rädda vår planet och oss själva från den hotande klimatförändringen. Finns det ekologiska tankar och principer i judendomen? Hur kan judendomen vägleda oss för ett hållbart leverne? På denna kortkurs kommer vi att utforska några begrepp och principer och även knyta dessa till vår kost. Två träffar blir i kombination med vegansk matlagning.

Kursen ges i samarbete med Judiska Församlingen i Stockholm.

Om kursledaren
Paula Grossman är pedagog och läromedelsförfattare. Hon har ett stort intresse för miljöfrågor och har tidigare lett en vegansk matlagningskurs i judiskt perspektiv.

ANSÖK HÄR

Kursinformation

Tider
Helgfria tisdagar på kvällstid.

Kursstart
Preliminär kursstart är tisdagen den 17 september.
Kursen omfattar 4 tillfällen.

Kursledare
Paula Grossman.

Ansökan
Sista anmälningsdag är 30 juni. Vid senare anmälan undersöks möjligheten till restplats.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 33 (vid anmälan senast 30 juni). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55