DISTANSKURS: FORTSÄTTNINGSKURS I JIDDISCH – KONVERSATION

Välkommen till Fortsättningskurs i jiddisch – konversation  där vi tillsammans läser enklare texter och lyssnar på korta presentationer samt diskuterar innehållet. Kursen går igenom svåra ord såväl som ord och uttryck som härstammar från hebreiska. 

Förkunskaper
Deltagare behöver ha tidigare kunskap i läsning av enklare texter, förstå lättare presentationer samt föra kortare samtal på jiddisch. Du som har studerat jiddisch på Paideia folkhögskola behöver ha läst minst två terminer på nybörjarnivå (termin 1+2) för att ansöka till denna kurs. 

För anmälan till denna kurs behövs grundläggande datorvana och kunskaper i att använda den digitala plattformen Zoom. Skolan erbjuder manualer i välkomstbrev efter antagning och ett träningstillfälle inför kursstart.

Kursen sker i samarbete med Jiddischsällskapet i Stockholm

Lärare
Leif Freilich, Ben Auerbach och Paula Grossman

Motivet på bilden ovan är målat av Jean Hessel.

ANSÖK HÄR

Kursinformation

Tider
Helgfria tisdagar 18:00 – 20:30.
Notera att kursen ges online.

Kursstart
Tisdagen den 16 februari.
Kursen omfattar 10 tillfällen.

Lärare
Leif Freilich, Ben Auerbach, Paula Grossman.

Ansökan
Sista ansökningsdatum till vårens kurser är 30 november.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas ut via e-post tidigast vecka 3. Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
För denna kurs tar vi ut 300 kr i materialkostnad. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Spridningen av covid-19 kan komma att medföra ändringar i profilkursverksamheten. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Ivana Koutnikova info@paideiafolkhogskola.se

ANSÖK HÄR