BEIT MIDRASH – ATT STUDERA JUDISKA TEXTER

“This course has been the intellectual high of my week. It has been as rewarding as it was challenging and it has given me the desire to partake in the endless discussion until the end of my days.” – Deltagare, VT 2019

En beit midrash är ett judiskt lärohus och ett av judendomens viktigaste rum. Men beit midrashen är inte bara en plats utan också ett sätt att studera och förstå judiska texter genom att vara i dialog med andra personer. Det är ett förhållningssätt som kräver nyfikenhet, kreativitet och öppenhet till både gamla texter och nya tolkningar. I denna kurs utvecklar vi färdigheten att läsa, förstå och tolka judiska texter i dialog med andra. Kursen är till för alla som vill utveckla sitt förhållande till judiska texter, såväl nybörjare som mer avancerade.

Kursen ges på engelska och välkomnar nya såväl som tidigare deltagare.

Om läraren
Eiran Davies är rabbin med rötter i London, England. Han har studerat vid Montefiori endowment i London, Midrash sepharadi i Jerusalem och Yeshivat hamivtar i Efrat. Han är också konstnär, biodlare och utbildad guldsmed.

 

Kursinformation

Tider
Helgfria måndagar 17.00–19.00.

Kursstart
Måndagen den 2 september.
Kursen omfattar 12 tillfällen.

Lärare
Eiran Davies.

Ansökan
Anmälan är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 33 (vid anmälan senast 30 juni). Vid anmälan till restplats efter detta datum kan beskedet dröja ytterligare.
Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material m.m. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55