ATT SKRIVA POESI – JUDISKA PERSPEKTIV

Vill du testa på att skriva poesi för första gången eller letar du efter ett sammanhang där du kan bli läst av människor som delar ditt intresse?

Välkommen till en poesikurs med fokus på judiska teman, om exil och att leva i diasporan, om antisemitism, om arv, om att skriva i skuggan av historien, eller helt enkelt om judisk vardag.
Vi välkomnar alla nivåer av erfarenhet. Kursen utformas efter vad deltagarna vill och behöver.
Vi kommer att arbeta med skrivövningar, både mindre och större, där vi både får testa på att skriva själva, men också får en grund i hur vi pratar om varandras texter. Vi kommer även att tala om poesins roll i en större kontext och om det skrivna ordets kraft. Allt utgår från ett judiskt perspektiv, med exempel från den rika judiska poesivärlden.

Kursen välkomnar nya såväl som tidigare deltagare.

Om kursledaren
Hanna Rajs Lara är poet. Hon har studerat vid Biskops-Arnö och Konstfack. Hennes diktsamling Armarna utkom 2018 och nominerades till Borås debutantpris. Många av hennes dikter kretsar kring judiska teman, både familjehistoria, arvet efter Förintelsen och upplevelsen av att leva som jude i Sverige idag och den antisemitism som finns i världen.

ANSÖK HÄR

Kursinformation

Tider
Helgfria söndagar 14.00–17.00.

Kursstart
Söndagen den 21 februari.
Kursen omfattar 4 tillfällen och ges en gång i månaden under våren.

Lärare
Hanna Rajs Lara.

Ansökan
Sista ansökningsdatum till vårens kurser är 30 november.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas ut via e-post tidigast vecka 3. Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning läs mer här.

Kostnader
För denna kurs tar vi ut 300 kr i materialkostnad. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter läs mer här.

Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Spridningen av covid-19 kan komma att medföra ändringar i profilkursverksamheten. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran info@paideiafolkhogskola.se

ANSÖK HÄR