UTFORSKA PESACH

Pesach är troligen den mest firade högtiden i judisk tradition – till och med mer än Jom Kippur – och det är även en av de äldsta judiska familjetraditionerna som går mer än 2000 år tillbaka i tiden. I denna kurs kommer vi att lära oss om Pesach på djupet med fokus på det praktiska och på hur traditionen har utvecklats från 2000 år sedan till idag.

Om läraren
Joseph Shain har studerat på yeshiva i Jerusalem som ung och sedan läst vid Bar Ilan-universitetet. Hans intressen rör muntlig tradition inom tidig rabbinsk judendom och hur den genomgick en förändring till skriftlig form. Joseph arbetar med immaterialrätt på teknikföretaget Neonode Technologies AB.

Kursen är på engelska.

Foto: wikipedia.org

Tider
Helgfria torsdagar 19.00–21.00.

Kursstart
Torsdagen den 31 januari.

Lärare
Joseph Shain

Ansökan
Ansökan för VT19 är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 3 – 4 (vid anmälan senast 19 december). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. (250 kr eller 500 kr per kurs) tas ut. Uppgifter om materialkostnader och betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar. 

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55