“RELIGIÖS KONST” I RELIGION OCH KULTUR

Sedan evinnerlig tid har människan i olika kulturer och religioner försökt att uttrycka sig genom konst och använda konsten som ett medel för kommunikation, undervisning och skapande av en kollektiv identitet. Med tiden kom ett nytt begrepp inom konst – den religiösa konsten. Men vad innebär begreppet och är det vi idag kallar för religiös konst egentligen något annat?

Välkommen till en kurs där vi tillsammans diskuterar frågor runt begreppet ”religiös konst” i olika religioner och kulturer. Vi undersöker den religiösa konstens funktion, jämför likheter och analyserar konsten ur såväl ett historiskt som ett nutida perspektiv.

Om läraren:
Antge Nisimblat är kulturvetare med en masterexamen i konstvetenskap och en masterexamen i utbildningsvetenskap med inriktning museer, utställning och lärande. Hon har specialiserat sig inom pedagogik, språk, konst, religion och kultur.

Tider
Helgfria torsdagar 19.15-21.15.

Kursstart
Torsdagen den 7 februari.
Kursen omfattar 10 tillfällen.

Lärare
Antge Nisimblat

Ansökan
Sista anmälningsdag är 30 november. Vid senare anmälan undersöks möjligheten till restplats.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 2-3 (vid anmälan senast 30 november). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. (250 kr eller 500 kr per kurs) tas ut. Uppgifter om materialkostnader och betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55