JUDISK KALLIGRAFI

I Toran står det att ”du ska skriva dem på dörrposterna i ditt hus och på dina portar”. Därifrån kommer traditionen att sätta upp en mezuza på dörrposten med en bit av Tora-text inuti. Den judiska lagen säger att var och en ska skriva sin egen mezuza-text men de flesta överlåter skrivandet till någon annan. Vore det inte härligt att kunna skriva din egen? På den här kursen får du lära dig hur man skriver en mezuza-text med traditionella material och utifrån den gamla judiska skrivkonsten sofrut. Vi tränar och skapar tillsammans med bläck, sugrör och fjädrar.

 

 

 

Kursinformation

Tider
Måndagar 19:15–21:15. Kursstart 3/9.

Lärare
Eiran Davies

Ansökan
Sista anmälningsdag har passerat. Varmt välkommen med anmälan vid intresse av restplats. Vänligen notera att antagningsbesked kan dröja till efter kursstart.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post senast under vecka 33 (vid anmälan senast 22 juni). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55