DANS I JUDISK TRADITION

Dans i judisk tradition
Kursledare: Heléne Don Lind och Mea Nordenfelt
I denna kurs kommer du få bekanta dig med dans till olika judiska musiktraditioner med tonvikt på klezmermusik och den östeuropeiska judiska traditionen. Kursen är till stor del praktisk men det ingår även reflektioner kring dansens historia och roll i samhället. Utöver gemenskapen och det rituella i dansen är det en fysisk aktivitet som främjar hälsa och välmående.

Så ta på dig dansskorna, få igång livsandarna  och kom med och dansa!

Tid: Måndagar 18.00-20.00. Samling 18.00 i Loungen, Bajit. Dansstart 18.30. Datum: 5/2, 19/2, 5/3, 19/3, 9/4, 23/4, 7/5. Totalt 7 tillfällen.  KURSEN ÄR FULLTECKNAD. 

Kursen ges i samarbete med Svenska klezmerföreningen.

OM KURSLEDARNA: 

Heléne Don Lind
Utbildad rytmik- och musiklärare vid Kgl Musikhög­skolan och en av de främsta pedagogerna inom dans till klezmermusik i Sverige. Heléne har uppfört, koreograferat och undervisat judiska och israeliska danser från sent -80 tal. Hon har mångårig erfarenhet av sceniskt och pedagogiskt arbete på konserter, festivaler, workshops, kulturdagar, inslag i utbildningar och privata fester. Heléne har även genomfört flertalet konserter med dansframträdanden och instruktioner på Stallet, Världens musik och Stockholms folk- och världsmusikscen.
Hemsida: http://donmovement.se
Video: https://youtu.be/drMKlm1FDW4

Mea Nordenfelt
Utbildad danspedagog och dansterapeut på Dans- och Cirkushögskolan. Mea har i trettio år arbetat som danspedagog och frilansdansare.  Mea har haft ett stort antal helgkurser runt om i Norden. Helgkurser med framförallt folk- danser från Östeuropa och Asien. Under större delen av 80-talet reste Mea flitigt varje sommar till olika danskurser främst i Östeuropa. Mellan 79 – 89 både deltog och assisterade Mea olika danslärare i England på Machol Dance Camp. Bland annat lärare som Moshiko Halevy, Moshe Telem och Yankele Levy. Mea har även arbetat som professionell dansare under en period i Nederländerna i en grupp som kallades Het Folkloristisch Danstheater.
Hemsida: http://meadans.se/folkdans.html

 

Ytterligare information om antagning och kostnader för material m.m. hittar du här: http://paideiafolkhogskola.se/info/