JUDISK BÖN

I denna kurs utforskar vi betydelsen av judisk bön. Målet med kursen är att ge deltagarna kunskap, verktyg och ökad förståelse för att själva hitta sätt att förhålla sig till judisk bön. Vi lär oss om ämnen som berachot (välsignelser), kavanah (intention), amidah (tysta bönen), förhållandet till Gud och judisk bönepraktik.

Kursen riktar sig till alla som är nyfikna på judisk bön och ges på engelska.

Om läraren
Eiran Davies är rabbin med rötter i London, England. Han har studerat vid Montefiori endowment i London, Midrash sepharadi i Jerusalem och Yeshivat hamivtar i Efrat. Han är också konstnär, biodlare och utbildad guldsmed.

Tider
Helgfria måndagar 19.15–21.15.

Kursstart
Måndagen den 4 februari.

Lärare
Eiran Davies

Ansökan

Ansökan
Ansökan för VT19 är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 2-3 (vid anmälan senast 30 november). Vid anmälan till restplats kan besked dröja fram till kursstart. Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. (250 kr eller 500 kr per kurs) tas ut. Uppgifter om materialkostnader och betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55