JIDDISCH

Denna kurs riktar sig till dig som antingen vill påbörja dina studier i jiddisch eller dig som vill fördjupa och hålla igång dina kunskaper. Fokus ligger på att träna konversation och grammatik utifrån din kunskap och förmåga. Vi jobbar med en blandning av olika kursmaterial och metoder framtagna av läraren för kursen och deltagarnas behov.

Om läraren
Jean Hessel är språkvårdare för jiddisch i Språkrådet. Jean är den förste som fått en akademisk avgångstitel i jiddisch vid ett svenskt universitet, en fil kand-examen från Lund. Han har undervisat på kursen i jiddisch sedan den startade på Paideia folkhögskola och även målat motivet på bilden ovan.

 

 

 

Kursinformation

Tider
Helgfria onsdagar 18.00–20.00.

Kursstart
Onsdagen den 6 mars.
Kursen omfattar tio tillfällen under terminen.

Lärare
Jean Hessel

Ansökan
Ansökan för VT19 är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 2-3 (vid anmälan senast 30 november). Vid anmälan till restplats kan besked dröja fram till kursstart. Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. (250 kr eller 500 kr per kurs) tas ut. Uppgifter om materialkostnader och betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55