HEBREISKA PÅ KVÄLLSTID

Alef 1, nybörjarkurs i hebreiska – termin 1

Är du nyfiken på modern hebreiska? På denna kvällskurs får du lära dig alfabetet och vokalerna, vanliga ord och enkla fraser, att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik. Kursen vänder sig till dig som inte har några förkunskaper alls i hebreiska. Bruchim habaim!

 

Alef 2, nybörjarkurs i hebreiska – termin 2

Är du nyfiken på modern hebreiska? På denna kvällskurs får du lära dig vanliga ord och fraser som passar till olika situationer, t ex. på caféet, i taxin etc., att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik. Kursen vänder sig till dig som redan kan alfabetet med vokaler samt några enkla fraser. Bruchim habaim!

 

Alef 3, fortsättningskurs i hebreiska – termin 3

Vi fortsätter att tillsammans utveckla ordförråd och kunskaper i grammatik som t ex. prepositioner. Du ges tillfälle att konversera och testa på att jobba med längre texter. Bruchim habaim!

 

Alef 4, fortsättningskurs i hebreiska – termin 4

Vi fortsätter att tillsammans utveckla ordförråd och kunskaper i grammatik och konversation. På kursen jobbar vi aktivt med att fördjupa kunskaperna gällande t ex. tempus och personliga pronomen. Vi strävar efter att du ska behärska vardaglig konversation obehindrat vid kursavslut. Bruchim habaim!

 

Bet

Vill du utöka dina grundkunskaper i modern hebreiska? På denna kvällskurs ökar du dina färdigheter i tal, skrift, grammatik och läsning. Kursen vänder sig till dig som kan läsa och skriva skrivstil och grundläggande grammatik. Du kan också konversera relativt obehindrat. Vi jobbar t ex med att läsa tematexter och analysera enklare artiklar skrivna på hebreiska. Bruchim habaim!

 

 

 

Kursinformation

Tider
Tisdag kvällar: Nivå Alef 1-4
Torsdag kvällar: Nivå Bet

Kursstart
Vecka 36

Ansökan
Sista anmälningsdag är 22 juni 2018. Vid senare ansökan undersöks möjligheten till restplats.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post senast under vecka 33 (vid anmälan senast 22 juni). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola, 08-679 55 55