HEBREISKA PÅ KVÄLLSTID

Alef 1 – Ny grupp VT 19
På denna kvällskurs får du lära dig alfabetet och vokalerna, vanliga ord och enkla fraser, att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik. Kursen vänder sig till dig som inte har några förkunskaper alls i hebreiska.

Alef 1
På denna kvällskurs får du lära dig alfabetet och vokalerna, vanliga ord och enkla fraser, att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik.
Kursen fortsätter från höstterminen 2018. Nya deltagare utan förkunskaper i hebreiska rekommenderas att anmäla sig till kursen Alef 1 – ny grupp ovan.

Alef 2
På denna kvällskurs får du lära dig vanliga ord och fraser som passar till olika situationer, t ex. på caféet, i taxin etc., att kunna berätta om dig själv, hur man ställer frågor och ger lättförståeliga svar på hebreiska. Dessutom studerar vi grundläggande grammatik. Kursen vänder sig till dig som redan kan alfabetet med vokaler samt några enkla fraser.
Kursen fortsätter från höstterminen 2018. Nya deltagare på passande nivå är välkomna att anmäla sig till vårterminen 2019.

Alef 3
Vi fortsätter att tillsammans utveckla ordförråd och kunskaper i grammatik som t ex. prepositioner. Du ges tillfälle att konversera och testa på att jobba med längre texter.
Kursen fortsätter från höstterminen 2018. Nya deltagare på passande nivå är välkomna att anmäla sig till vårterminen 2019.

Alef 4
Vi fortsätter att tillsammans utveckla ordförråd och kunskaper i grammatik och konversation. På kursen jobbar vi aktivt med att fördjupa kunskaperna gällande t ex. tempus och personliga pronomen. Vi strävar efter att du ska behärska vardaglig konversation obehindrat vid kursavslut.
Kursen fortsätter från höstterminen 2018. Nya deltagare på passande nivå är välkomna att anmäla sig till vårterminen 2019.

 

 

Kursinformation

Tider och lärare
Alef 1 vit
(ny grupp): torsdagar 17.00–18.30
Lärare: Gladys Lebsund

Alef 1 blå (ny grupp): torsdagar 18.45–20.15
Lärare: Gladys Lebsund

Alef 1 (fortsättning från HT 18): tisdagar 18.45–20.15
Lärare: Danit Toledo Andersson

Alef 2: tisdagar 17.00–18.30
Lärare: Danit Toledo Andersson

Alef 3: tisdagar 17.00–18.30
Mellan 16.30-17.00 i anslutning till lektionen är det öppen verkstad med läraren där du kan få hjälp och stöd med hebreiskan.
Lärare: Anat Samuelsson

Alef 4: tisdagar 18.45–20.45
Lärare: Anat Samuelsson

Kursstart
Vecka 6. Kurserna omfattar 14 tillfällen under VT 19. 

Ansökan
Ansökan för VT19 är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 2-3 (vid anmälan senast 30 november). Vid anmälan till restplats kan besked dröja fram till kursstart. Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. (250 kr eller 500 kr per kurs) tas ut. Uppgifter om materialkostnader och betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55