EN TIMME TALMUD: KÄNDA SUGYOT I TALMUD BAVLI

 

I denna kurs studerar vi några kända sugyot från den Babyloniska Talmud. En sugya betecknar en logisk enhet i en diskussion i Talmud om ett visst ämne. Urvalet består av sugyot med teologisk eller ideologisk betydelse för vårt moderna samhälle, sugyot som har central ställning i de klassiska rabbinska kommentarerna samt sugyot som helt enkelt är märkvärdiga eller roliga. Grundläggande kunskaper i hebreiska rekommenderas men texten översätts under diskussionens lopp som hålls på svenska. Vissa texter delas ut med engelsk översättning. Kursen välkomnar nya såväl som tidigare deltagare.

 

Kursen ges i samarbete med Judiska Församlingen i Stockholm.

 

 

 

Kursinformation

Tider
Onsdagar 15:15 – 16:30

Kursstart
Vecka 36

Lärare
Ute Steyer

Ansökan
Sista anmälningsdag har passerat. Varmt välkommen med anmälan vid intresse av restplats. Vänligen notera att antagningsbesked kan dröja till efter kursstart.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post senast under vecka 33 (vid anmälan senast 22 juni). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55