“COMMUNITY REPORT” – FOTOKURS

Vi kommer att lära oss tekniker som de flesta med en kamera (nästan alla …) saknar och hjälpa dig som fotograf att bli bättre på att ta bilder och ha roligare när du gör det. På kursen går vi igenom fotograferingens principer, från grundläggande färdigheter till ljus, komposition och hur du kan hantera dina filer och sedan dela dem med världen.

Kursens mål är att du ska utveckla dina kunskaper med målet att kunna göra egna fotoreportage för konst, dokumentation, journalistik eller nöje. Vi jobbar till stor del med mänskliga motiv. Du som är aktiv inom föreningslivet och vill kunna ta fina bilder av verksamheten kommer t ex. att ha glädje av kursen.

För att delta behöver du ta med dig:
-Kamera (DSRL, Point & Shoot, Smartphone…etc)
-USB-minne eller SD-kort / Compact Flash-kort för att kopiera och utbyta bilder
-Laptop
-Stativ om du har, ej nödvändigt.

Begränsat antal platser. Kursen är på engelska.

Om kursledaren:
Ouriel Morgensztern är en professionell fotograf baserad i Wien, Österrike med rötter i Frankrike. Han har studerat film vid bland annat New York University och arbetat som fotograf runt om i världen innan han bosatte sig i Wien. Ouriel jobbar för närvarande på ett utställningsprojekt med det judiska museet i Wien. Han är gift och har två barn.
Utställningar:
– “Jewish Life in Vienna, A Revival” USA 2015 som sedan följdes upp i 2016 med en utställning om det judiska samhället i Wien 2: a distriktet vid Bezirksmuseum Leopoldstadt.
-“The Only Way Is Up” / “AHEAD OF THE GAME” som öppnade i Klagenfurt i maj 2017 på Kunsthalle. Den bestod av arkitekturfotografi som uteslutande fotograferats i Wien med en smartphone.
– I januari 2017 spenderade Morgensztern flera månader i den norra provinsen Kigali, Rwanda för att hjälpa och dokumentera arbetet med franska ideella organisationer, AEM. Den första delen av projektet öppnade i december i Paris, en utställning och fler turer till Rwanda följer 2018.

Bild credit: Ouriel Morgensztern 

Tider
Söndag 11/11 klockan 10.00-14.00
Måndag 12/11 klockan 17.00-21.00

Lärare
Ouriel Morgensztern

Ansökan
Senast 7 september. Vid senare ansökan undersöks möjligheten till restplats.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post senast under vecka 36 (vid anmälan senast 15 augusti). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55