BEIT MIDRASH – ATT STUDERA JUDISKA TEXTER

En beit midrash är ett judiskt lärohus och ett av judendomens viktigaste rum. Men beit midrashen är inte bara en plats utan också ett sätt att studera och förstå judiska texter genom att vara i dialog med andra personer. Det är ett förhållningssätt som kräver nyfikenhet, kreativitet och öppenhet till både gamla texter och nya tolkningar. I denna kurs utvecklar vi färdigheten att läsa, förstå och tolka judiska texter i dialog med andra. Kursen är till för alla som vill utveckla sitt förhållande till judiska texter, såväl nybörjare som mer avancerade.

Kursen ges på engelska och välkomnar nya såväl som tidigare deltagare.

Om läraren
Eiran Davies är rabbin med rötter i London, England. Han har studerat vid Montefiori endowment i London, Midrash sepharadi i Jerusalem och Yeshivat hamivtar i Efrat. Han är också konstnär, biodlare och utbildad guldsmed.

 

 

 

 

Kursinformation

Tider
Helgfria måndagar 17.00–19.00.

Kursstart
Måndagen den 4 februari.

Lärare
Eiran Davies

Ansökan
Ansökan för VT19 är stängd.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post under vecka 2-3 (vid anmälan senast 30 november). Vid anmälan till restplats kan besked dröja fram till kursstart. Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. (250 kr eller 500 kr per kurs) tas ut. Uppgifter om materialkostnader och betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar och på röda dagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55