BEIT MIDRASH – ATT STUDERA JUDISKA TEXTER

En beit midrash är ett judiskt lärohus och ett av judendomens viktigaste rum. Men beit midrashen är inte bara en plats utan också ett sätt att studera och förstå judiska texter genom att vara i dialog med andra personer. Det är ett förhållningssätt som kräver nyfikenhet, kreativitet och öppenhet till både gamla texter och nya tolkningar. I denna kurs utvecklar vi färdigheten att läsa, förstå och tolka judiska texter i dialog med andra. Kursen är till för alla som vill utveckla sitt förhållande till judiska texter, såväl nybörjare som mer avancerade.

Kursen ges på engelska. 

 

 

 

Kursinformation

Tider
Måndagar 17:00-19:00. Kursstart 3/9.

Lärare
Eiran Davies

Ansökan
Sista anmälningsdag har passerat. Varmt välkommen med anmälan vid intresse av restplats. Vänligen notera att antagningsbesked kan dröja till efter kursstart.

Antagning
Ansökan är öppen för alla från 16 år om inget annat anges. Antagningsbesked skickas via e-post senast under vecka 33 (vid anmälan senast 22 juni). Vänligen kontrollera din skräppost om du saknar besked. För mer information om hur du söker och beslut om antagning se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2013/05/AntagningskriterierProfil.pdf

Kostnader
Undervisningen är kostnadsfri. En avgift för material mm. tas ut. Uppgifter om betalning skickas i samband med välkomstbrev. För mer information om avgifter se: http://paideiafolkhogskola.se/wp-content/uploads/2018/05/Riktlinjer-f%C3%B6r-materialkostnad-mm.pdf

Övrigt
Kursen ges under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Folkhögskolan har stängt vid judiska helgdagar.

Kontakt
Kursansvarig Rachel Baran, rachel.baran@paideiafolkhogskola.se 08-679 55 55